Mézeskalács a méhész ajánlásával :)
Hozzávalók:
1/4 kg méz,
1/2 kg liszt,
12 dkg vaj vagy
margarin,
10 dkg cukor,
1 egész tojás
és 2 tojás sárgája,
1 kávéskanál
szódabikarbóna,
1 kávéskanál
fahéj,
1 kávéskanál
őrölt szegfűszeg,
reszelt
narancshéj vagy citromhéj
Elkészítés: A
megmelegített (én nem melegítettem) mézben feloldjuk a vajat,
hozzáadjuk a többi alapanyagot és simára gyúrjuk. 1-2 órára,
vagy egy éjszakára betesszük a hűtőbe. Ha lehűlt, könyen
fomázható. 1/2 cm vastagra kinyújtjuk, formákat szaggatunk
belőle. 170-180 fokon 12 percig sütjük.
A tetejét
diszitem tettszés szerint.
Általában magokkal, cukor hópelyhekkel díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése